Naar omstandigheden slecht

Waar ik het vorige week nog geen 10 minuten kon volhouden van benauwdheid en vermoeidheid in het Van Goghmuseum maar nog wel even zijn meest bekende schilderingen gebaseerd op Japanse stempels en prenten fotografeerde en een suppoost me zei dat het niet mocht – zo liep ik afgelopen weekend door Edinburgh- heuvel op, heuvel af, kasteel op, kasteel af. Onvermoeibaar.Onvoorstelbaar.

Op de dexa.

Maar zondag was het afkicken en het is nu woensdag. Ik heb vannacht 3 uur geslapen en heb koorts en lichte hoofdpijn.De pijn, vermoeidheid en benauwdheid zijn ook weer terug. De dexa zelf is er nog, maar  ik heb er nu last van.

En ik baal.

Ik baal dat leven naar het einde niet mooi is. echt niks moois aan. Denk je nou werkelijk dat je dan ineens alle tijd van de wereld hebt om de dingen te doen die je altijd al had willen doen (kosten vaak geld, veel tijd-heb ik niet, veel energie- heb ik niet) ), dat mensen met wie je wilt afspreken gewoon een baan hebben of studeren en ook maar beperkt vrije tijd hebben. Dat er geen team van Engelen voor je klaar staat om je te verzorgen, je kussens steeds opschudt, je ondersteunt als je naar toilet of douche loopt. dat je aangekleed wordt en gevoerd, jezelf eens rustig neerzet voor je ezel om geïnspireerd te gaan schilderen. Dat er 24/7 iemand bij je is om leuke dingen met je te doen? en dat je er maar eens voor gaat zitten voor die goede,diepgaande,waardevolle gesprekken waardoor je een nog inniger band krijgt met familie, vrienden? Dat er behalve ziek zijn en doodgaan verder geen vuiltje aan de lucht is? Dat je gezin het niet zwaar heeft en dat je dat als zieke niet ziet? Dat dat het lijden versterkt vertelt niemand erbij. En dat er tegen het einde dus geen beloning is, behalve de Dood. Dus na jaren lijden is dat het enige waar je naar uit kan kijken. En ja- tuurlijk, als het lijden zo groot wordt, dan ga je De Dood vanzelf wel omarmen.  Nee, maar eerst nog  even zoveel  mogelijk leuke dingen doen.

En vooral GENIETEN.  meest gestelde (irritante) vraag :’ kun je nog wel een beetje genieten?’- als ik nee antwoord, ga ik dan niet door naar de volgende ronde? (klopt)

GENIETEN!

Hoor je me???

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Leven. Bookmark de permalink .

Een reactie op Naar omstandigheden slecht

  1. NoraL zegt:

    Genieten met een hoofdletter G moet je… Nou zie dat maar eens te doen… Blegh.
    Sterkte!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s