Het regent zonnestralen

Zon en koude.

Perfect weer voor een koffie op je balkon in Amsterdam of voor een begrafenis in Chesterfield, Engeland. Dat is zo ongeveer hoe het vandaag is voor respectievelijk mezelf en Antoon.

Vorige week was ik in Maastricht op een conferentie voor uitgezaaide borstkanker, opgezet door wijlen vriendin Thea. Ik had gezegd:’ al moet ik er kruipend naartoe, ik zal er zijn’ werd min of meer bewaarheid door de rugwerveloperatie 8 weken geleden en de bestraling van twee weken geleden. Het hoefde nog net niet kruipend, maar zat er niet zo ver van af.

Je denkt ‘gewoon’ te kunnen reizen na dergelijke behandelingen, maar niets is minder waar. Op Schiphol blijkt een vertrekhal dan 2 slechte trappen lager te liggen (‘ Is er geen lift? -‘ Nee mevrouw.’ Maar hoe moet dat dan als je gehandicapt bent? Geen antwoord) en als je een bus instapt en heen en weer wankelt op zoek naar een invalidenplek , blijken die bezet te zijn door ‘ogenschijnlijk’ niets mankerende mensen. Maar ja, zo kijken ze waarschijnlijk ook naar mij;op zulke momenten baal ik en wou dat ik mijn opvouwbare wandelstok bij me had (wel online gekocht 9 weken geleden maar nog niet gebruikt). En in het vliegtuig blijkt dat ik eigenlijk mn oh zo handige doch relatief zware rolkoffertje nauwelijks omhoog getild krijg in het bagagecompartiment-  dus ja, ook hier geldt: alles voor uw ongemak en dat wordt steeds meer waar.

Ik denk dat mn lichaam veel adrenaline aanmaakt de laatste tijd, als je bedenkt dat ik 3 weken na mn operatie met korset om een paar dagen naar Keulen ben geweest ( museumbezoek, popconcertbezoek, uit eten), 5 weken later naar een trouwerij (en ‘dansen’ op feest zonder korset), 6 weken later  naar een filmfestival in Berlijn , 7 weken later 5 x bestraald in 5 dagen, 8 weken later naar een popconcert waar je alleen kon staan, 9 weken later naar een congres in Maastricht en niet lang daarna naar een borstkankercongres in Lissabon.

Je zou er moe van worden. Nou, dat ben ik ook. Het is vermoeiend om je leven te leven met tussendoor ziek zijn of vice versa.

Rust zacht Trevor.

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Leven. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het regent zonnestralen

  1. kikkeraker zegt:

    Top van je, al die activiteit. Kus😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s