Kwalitijd

Onlangs besloot ik om geen andere medicijnen/behandelingen meer uit te proberen om de kankergroei te remmen. Het was namelijk wederom zn eigen gang gegroeid.  Ik wil niet nog van alles uitproberen, maar zolang mogelijk ‘gewoon’ bijwerkingenvrij kunnen leven.

De oncoloog sprak zijn eigen historische woorden (naar mij) uit:  “Ik wou dat meer mensen er zo goed over na zouden denken zoals jij.”                                                    Iedereen probeert op zn eigen manier hoop te creëren en dat is precies wat ik hiermee doe.

Op een ‘Quality of Life’ congres in Brussel waar ik onlangs was, spraken artsen en onderzoekers zich uit over het meten van QoL in kankeronderzoek en het belang daarvan.

Tegen het licht van hongersnood en oorlog overvalt mij een gevoel van schaamte dat de term ‘Kwaliteit van leven’ het nieuwe speerpunt in ondermeer kankerland aan het worden is.

Want wat is de definitie van kwaliteit van leven eigenlijk, en wie bepaalt dat voor wie? 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Leven. Bookmark de permalink .

3 reacties op Kwalitijd

 1. Corné Buijs zegt:

  Ik volg en blijf volgen. Soms lerend, soms ontroerd. Een inmiddels indrukwekkende reeks met nog indrukwekkender inhoud van een indrukwekkend en lief mens.

  Like

 2. NoraL zegt:

  Moeilijk he Judith. Overbehandeling is zeker een probleem. Maar ik snap ’t ook als mensen alles willen aangrijpen. Fijn dat de artsen nu meer gaan meedenken over QoL. Hopelijk volgt er voor jou daar nog lang, heel veel van!

  Like

 3. Ciska zegt:

  Je hebt de knoop doorgehakt, weloverwogen, goed geïnformeerd. Ik begrijp het. En ben er ook stil van x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s